Svenska Innebandyförbundets tävlingsföreskrifter och bestämmelser gäller med undantag av att matchklockan ej stannar vid mål och utvisningar i knatteklassen.

Lag som lämnar Walk Over utan synnerligen starka skäl debiteras en straffavgift på 1000 SEK/match.

Arrangören tillhandahåller endast matchbollar.

Tävlingsform:

- Matchtiden för samtliga klasser i gruppspelet är 2×15 minuter utom grön klass som spelar 1x15 min.

- Placeringsmatcher och slutspelsmatcher (i ungdomsklassen) spelas 2×20 minuter med effektiv speltid de sista tre minuterna.

- Vid oavgjort efter full tid i slutspelsmatcher gäller sudden death 5 min (första målet vinner) och om inget mål görs så blir det straffläggning.

- 3 straffar/lag (därefter 1 straff/lag, dock med samma tre spelare fast ordningen kan ändras, ingen spelare kan lägga sin andra straff förrän dom andra lagt sin första).

Full tillämpning av regelboken gäller för alla ungdomsklasser.

Time out endast tillåten i slutspelsmatcher (ungdomsklasserna).

Placering i turnering avgörs enligt nedan där man går steg för steg tills man kan särskilja de placeringar som behöver särskiljas.

1. Turneringsplacering avgörs genom antal poäng i aktuell grupp.

2. Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes möte/n, det vill säga att en ny tabell räknas fram med berörda lag.

2.1 Inbördes placering avgörs genom antal poäng.

2.2 Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes målskillnad, det vill säga skillnaden mellan antalet gjorda och insläppta mål.

2.3 Är målskillnaden lika placeras det lag främst som har gjort flest inbördes mål.

3. Är lagen trots detta lika avgörs placering genom total målskillnad där alla resultat i gruppen räknas.

4. Är målskillnaden lika placeras det lag främst som totalt har gjort flest mål i gruppen.

5. Är lagen trots detta lika placeras det lag främst som har minst antal utvisningsminuter i gruppen.

6. Är lagen trots detta lika sker lottning mellan de lag som ej kunnat särskiljas.

För knatteklassen födda 2012-2013 är alla utvisningar personliga vilket innebär att laget fortfarande spelar med fullt antal utespelare på planen. Den utvisade spelaren får efter utvisningstidens slut återgå till sitt avbytarbås.
Sker detta under spelet får spelaren ej beträda planen på väg till båset (för att undvika att bli för många spelare på planen).

För knatteklassen födda 2014-2015 döms inga utvisningar utan felande lag/spelare tillrättavisas.

Undantaget: Utvisningar för hårt spel och osportsligt uppträdande ska alltid rendera i lagstraff dvs. att felande lag måste spela med en man mindre på banan.

Vi följer Svenska Innebandyförbundets regler och redovisar inga resultat i knatteklasserna.

Vi följer Västerbottens Innebandyförbunds regler gällande storlek på målburar och antalet spelare på planen.
- Flickor/Pojkar röd spela 5 mot 5 med full storlek på spelplanen samt fullstora målburar.
- Flickor/Pojkar blå spelar 4 mot 4 med planstorlek 30 x 15 m samt mellanstora målburar.
- Flickor/Pojkar grön spelar 3 mot 3 med planstorlek 20 x 12 m samt mellanstora målburar.